top of page

DEN DANSKE FOLKEMUSIKPRIS ÅR 2020
TILDELES

ERIK GRIP

Glæd jer til en fantastisk hyggelig eftermiddag med den folkekære Erik Grib, der synger sine mange gribende og smukke danske sange.

Vi husker alle:

 • Velkommen i den grønne lund...

 • Åbent landskab...

 • Du kom med alt det der var dig...

 • Lyset er små...

 • Osv....

CD-Erik-Grip-Forside_maj17.jpg

Vi ses på Lille Dallas D. 14.03.2021 kl. 14.00 -17.00 til en uforglemmelig smuk og skøn eftermiddag med toner og guitar spil af Erik Grib.

Billetsalg tlf. 51212607

En god ide' til julegaven - til en du holder af...

CD-Erik-Grip-Forside_maj17_edited_edited

Erik

grib

NY DATO - KONCERTEN ER FLYTTET TIL

SØNDAG D. 03.10.2021

 

Lille Dallas holder ,,Vise-Søndag''

Søndag d. 14.03.2021 kl. 14.00-17.00

Kom og oplev den folkekære musiker

Erik Grib, som modtog 

Den Danske Folkemusikpris År 2020

Vi starter med kaffe,

boller m/ smør & kringle kl. 14.00.

Kl. 15.00 indtager Erik Grib scenen og giver en forrygende hyggelig og skøn koncert med alle de kendte sange, som hele Danmark kender.

 • Velkommen i det grønne 

 • Åbent landskab

 • Rose skal vi danse

 • Du kom med alt det var dig

 • Velkommen i den grønne lund

 • og mange mange flere......

En eftermiddag i særklasse som bare skal opleves. Pris alt inklusiv 250,- kr.

Billetsalg ring tlf.51212607

72-årige Erik Grip føler sig godt hjemme på Skagens Festival, hvor han efterhånden har spillet utallige gange. Det gør han endnu engang til sommer, hvor han så også får overrakt Den Danske Folkemusikpris 2020.

Prisen gives til musikere eller andre, der har ydet en særlig indsats inden for folkemusikkens udvikling eller udbredelse.

Med prisen kommer Erik Grip i selskab med blandt andre Povl Dissing, Mikael Wiehe, Lars Lilholt, The Dubliners, Sebastian, Donovan, Buffy Saint Marie, Folkeklubben og Arlo Guthry.

- Den her pris er jeg stolt af, for det er musikere fra branchen, der står bag, siger Erik Grip, der har budt på kaffe i stuen på Stationsvej i Lejre.

Hjemme i Lejre

Han kom til verden i Nykøbing Falster i 1947, tilbragte skoleårene i Kastrup og nød sin ungdom som visesanger på Københavns spillesteder.

Efter at have stiftet familie rykkede Erik Grip med kone og børn til et bofælleskab i Sønderby ved Skibby, og siden slog de sig ned i Slimminge.

Familien landede på Stationsvej i Lejre i 1981, og her har komponisten boet lige siden. Børnene er for længst fløjet fra reden, og konen hedder nu Joan på snart 25. år.

Huset og udsigten over markerne mod Roskilde står mere eller mindre uforandrede af årene, og det var med netop denne udsigt, at Erik Grip i 1987 indspillede 'Åbent Landsskab' i sin egen stue.

- Det var lige efter skilsmissen fra min første kone. Jeg var jeg meget hudløs, og det kan jeg stadig høre på indspilningen, fortæller han.

Farvel til en eventyrer

Erik Grip spiller stadig omkring 70 koncerter og året, og det er Ulf Lundell-klassikeren, som vennen og kollegaen Jan Toftlund oversatte til dansk, der i dag er den mest efterspurgte sang, når Erik Grip spiller koncerter.

Han blev derfor også glad og stolt, da 'Eventyrernes Klub' for nylig henvendte sig til ham med en forespørgsel på netop 'Åbent Landskab' til globetrotteren Jens Bjerres begravelse.

Det store gennembrud

Det var dog 'De levendes land' fra 1983 med hans egen melodi og moderate omskrivning af Grundtvigs 'Velkommen i det grønne', der for alvor gjorde komponisten til allemandseje.

Erik Grip havde i årene inden turneret med forfatteren og debattøren Ebbe Kløvedal Reich, og det var en dag i kollektivet Maos Lyst, at denne foreslog ham at fortolke N. F. S. Grundtvig.

'Velkommen i det grønne' blev skabt i stuen på Stationsvej, og det blev faktisk den allersidste melodi, der faldt på plads til det storsælgende gennembrudsalbum.

- Alle de øvrige sange på det album var skabt på klaver. Jeg manglede et åbningsnummer, og greb guitaren - og så kom melodien til mig på én gang. Den vendte op og ned på mit liv, fortæller sangeren.

Folkemusikprisen

Erik Grip har netop fået Den Danske Folkemusikpris 2020, som han får overrakt på Skagens Festival til sommer. Prisen gives til musikere eller andre, der har ydet en særlig indsats inden for folkemusikkens udvikling eller udbredelse. Med prisen kommer Erik Grip i selskab med blandt andre Povl Dissing, Mikael Wiehe, Lars Lilholt, The Dubliners, Sebastian, Donovan, Buffy Saint Marie, Folkeklubben og Arlo Guthry.

Blå bog: Erik Grip
Født i juli 1947 i Nykøbing Falster

Uddannet byggetekniker og arkitekt på Kunstakademiet Charlottenborg

Debuterede på Tivolis Vise Vers Hus i 1966

Udgav 'Frank Jægers viser' i 1975

Flyttede til Lejre i 1981
Fik sit folkelige gennembrud med 'Velkommen i det grønne' i 1983

Har udgivet 38 plader siden 1975

Er både medlem af Odd Fellow Logen og Gustav Wied Selskabet i Roskilde

IMG_6391_edited.jpg
bottom of page